Pages

Subscribe:

Sunday, 22 January 2012

Scholes: Carrick Bermain Seperti Roll Royce

Hye hye Bye bye..

          Buang tebiat ke ape Scholes kate cara permainan Michael Carrick macam kereta Roll Royce. Bunyinya memang la pelik sikit bila di terjemahkan kepada bahasa Melayu. Haha. Ayat sebenar Paul Scholes berbunyi "He brings a calmness and he parades around the pitch like a roll-royces". Puitis sungguh kata-kata Paul Scholes. Haha, Kalo korang guna google translate kompem jahanam maksudnya.

Michael Carrick And Paul Scholes

          Scholes dipetik berkata demikian rancangan United Review. Scholes memuji cara permainan Carrick dalam rancangan tersebut, Carrick dapat membawa ketenangan ketika perlawanan berlangsung. Scholes juga berpendapat, Carrick merupakan pemain yang dipandang rendah oleh peminat-peminat kerana jarang terlibat dalam menjaringkan gol.

          Pada pendapat admin, Carrick ni memang bagus. Tapi selalu dia bermain di bahagian Defensive Midfielder. Dia sepatutnya berperanan sebagai playmaker. Kalau korang tengak match lepas seperti menentang Fulham, Carrick berpasangan dengan Phil Jones dibahagian tengah. Sangat-sangat awesome k.
Dibahagian itu kita dapat lihat Carrick dapat menjaringkan gol berbanding di posisi Defensive Midfielder.

          Untuk menunjukkan bertapa powernya Michael Carrick seasaon ni. Korang boleh la tengok statistik perlawanan yang melibatkan kekalahan Man Utd season ni. Carrick tidak bermain dalam 4 kekalahan dari 5 kekalahan yang dialami oleh Man Utd. Macam haram ayat aku. Haha. semoga carrick bertambah power dan terus rembat gol untuk musim ni. Salam Glory Glory Man Utd 1 Malaysia...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...